Charlie

Hallo ik ben Charlie,
Ik was nummer 10 uit het nest van Gytte
en mijn stamboom naam is:
Rosa Flach. 

Dit is Charlie. Charlie heeft een druk leven, hij is schoolhond op het Praktijkonderwijs van het Bonhoeffer in Enschede. Charlie is opgeleid tot autisme begeleidingshond. Daar begeleid hij leerlingen die allerlei ondersteuningsbehoeften hebben, hij maakt ze sociaal vaardiger, leerlingen oefenen lezen met hem, en hij begeleid ze over allerlei angsten. Hij gaat zelfs mee op de schoolkampen. Maar ook borstelen en verzorgen van Charlie hoort bij de taken van Charlie. Het luk Charlie zelfs om tijdens een les een hele klas rustig te krijgen en leerlingen met ADHD vinden vaak hun rust bij Charlie.
Als Charlie even niets te doen heeft op school is hij meestal in de kantine of doe voetbalkooi te vinden, omdat er dan altijd wel wat leerlingen zijn die willen spelen.
En als Charlie niet op school is, …. dan heeft hij het nog steeds druk, hij begeleid in de weekenden kinderen die allerlei problemen hebben. Zo heeft hij al veel kinderen van hondenangst afgeholpen.
Charlie heeft het dus maar druk en als hij niet aan het werk is, dan is hij gewoon een gezellige gezinshond, die niets liever doet dan door de bossen rennen.

Kortom….Charlie is een alleskunner.

Wilt u meer te weten komen over het werk van Carlie bij Indyhelpt Klik dan hier

 ©Barbetkennel van Horssens Heerlijkheid