Over ons

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn Peter Hijmans en Ger van de Geijn. Vanaf 1976 zijn wij een paar, we hebben altijd honden gehad. Onze eerste twee honden waren Golden retrievers. Onze derde hond was een Wetterhoun. Daarnaast hebben we ook nog 2 straathondjes gehad en 2 katten. Wat we wel altijd graag wilden was een hond die je niet op elke hoek van de straat tegenkwam en we wilden graag een keer een nestje fokken. Helaas was dat met onze Wetterhoun niet gelukt.

Nadat onze Wetterhoun gestorven was zijn we op zoek gegaan naar een ras dat goed bij ons en onze leefstijl paste. In ieder geval een jachthond. Zowel met de Goldens als met de Wetterhoun hebben we op KNJV, B niveau getraind en meerdere B diploma’s gehaald. Peter wilde graag een Grand Baset Griffoen Vandeé of een Lagotto en ik weer een Wetterhoun of een Barbet. We zijn bij alle 4 de fokkers op bezoek geweest en het werd een Barbet.

Onze Barbet

Binnen 1 seconde wisten we het al; het wordt een Barbet.

Dit is wat we zoeken. Een intelligente, rustige en onverstoorbare hond. Hadden we de Golden retriever gekozen omdat we die mooi vonden, de Wetterhoun omdat zij zo stoer was . Nu een hond die het allemaal in zich had. We konden bijna niet wachten totdat ze geboren werd, ons hondje. Spannende weken of Cyara wel genoeg pupjes zou krijgen.

Daar was dan op 8 april 2013 eindelijk het verlossende telefoontje; we kregen een puppy. Na 14 dagen mochten gaan kijken en daarna elke week en zo groeiden we samen met de fokster naar een keuze welk hondje het beste bij ons zou passen. En zo kwam Dana Snow Diamond van de Strijpse Vesta bij ons wonen.

Stamboom naam: Dana Snow Diamond van de Strijpse Vesta
Roepnaam: Gytte
Geboortedatum: 08-04-2013
Moeder: Quaciendas Cyara Cristaline
Vader: Joy Division von Zulimo
Heupen HD: A
Ogen:

DNA onderzoek: My dog DNA

2015: 25-11Uitstekend geen afwijkingen

2016 :alles Clear: geen afwijkingen en/of ziekte drager of lijder

Tentoonstellingen:  2014: Club Match : zeer goed
   2015: Game Fair Lamotte – Beuvron Frankrijk : uitmuntend

Clubmatch: 1 UITMUNTEND

   2017 44e Schaal der Kempen:
Uitmuntend, Plaatsing: 1
   2017 Barbetclub Kampioensclubmatch:
Zeer Goed, Plaatsing: 4
   2017 40ste Internationale Dogshow Eindhoven:
Zeer Goed, Plaatsing: 3
Jachtproeven:  2014 :KNJV : 1 x C en 1 x B diploma
  2015: Jacht praktijk proeven Crobse Waard : 16de plaats (jongste hondje)
  TAN Frankrijk:  Uitstekend
  KNJV : 1 x C en 2 x B diploma

 ©Barbetkennel van Horssens Heerlijkheid