Hallo wij zijn Werner en Sophieke

Sophieke met Meda
Werner met Meda

Hoi wij zijn Werner en Sophieke van de Geijn. Gelukkige eigenaren van Lis Meda van Horssens Heerlijkheid ze is de dochter van Gytte.( zie Ger en Peter)

In 1990 zijn wij getrouwd en ons gezin werd uitgebreid met 3 kinderen, die inmiddels allemaal het huis uit zijn. Toen onze kinderen nog klein waren kregen we onze eerste hond, het was een kruising Wetterhoun/stabij, een superlieve hond, maar met een hoop energie, eigenlijk iets te veel energie. Gelukkig hebben we voor hem een nieuw tehuis kunnen vinden.

Toen onze kinderen wat groter werden kwam Bono bij ons wonen een Berner Sennen, geweldig karakter en super lief voor de kinderen. Helaas moesten we ook van deze geweldenaar al vroeg afscheid nemen, hij kreeg met 1,5 jaar de diagnose kanker en mocht maar 3,5 jaar oud worden.

Na goed een half jaar later kwam onze Charlie. Zij was een kruising Berner Sennen/Labrador. Wat zo leuk was aan Charlie was dat hij goed luisterde en goed trainbaar was. Had onze Bono zie iets van “ja hoor het komt wel goed “, Charlie wilde het allemaal perfect doen. Maar ook bij Charlie kregen we na 4 jaar te horen dat zij een kankergezwel had in haar hoofd en is ze op 6jarige leeftijd ingeslapen. Wat verdriet allemaal, weer een maatje die je veel te vroeg af moest geven.

Omdat we veel bij onze oom en tante kwamen(Peter en Ger) hebben we ook de Barbet leren kennen. Charlie en Gytte waren dikke vrienden die graag met elkaar speelde. Ondanks het feit dat Charlie net was overleden, kregen we het aanbod dat als we wilden we een pupje van Gytte uit mochten zoeken. Ja en als je dan zo’n lief klein pupje in je armen houd ben je snel verliefd. Het werd dus Meda, een dametje, die snel leert, blijft altijd bij je in de buurt, houdt erg van zwemmen en is super lief.  Apporteren en speuren is het liefste wat ze doet. We kunnen ze altijd overal mee naar toe nemen, naar het terras, familie of vrienden. Meda gaat ook altijd mee naar het werk, ze is dus altijd bij ons.

Meda

Als het allemaal lukt dan gaan we in het najaar 2022 het eerste nestje met haar fokken We hopen dan dat we met haar een nestje mogen krijgen zodat we haar mooie karakter en gezondheid door kunnen geven.

Meda heeft een puppy cursus gehad

2 basis cursussen 

en een vervolg cursus

Ook heeft ze workshops gehad van apporteren en speuren

Ze luistert ontzettend goed

Ze is super gemakkelijk. Even alleen thuis blijven is ook geen probleem

Inmiddels heeft ze haar shows gelopen wat ze uitstekend gedaan heeft

DNA is nagekeken en heupfoto`s heeft ze gehad en dit was allemaal goed.

Ook bij het ECVO onderzoek was alles prima in orde.

Ik ben gek op water
Ik vind het fijn voor mijn baasjes te werken
Doe mij maar een bal
De stamboom van Meda